Banca Europeană pentru Investiții va finanța proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Cluj

Banca Europeană pentru Investiții va finanța proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Cluj
Ministerul Sănătăţii a obţinut o asistență tehnică de 1 milion de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru pregătirea proiectelor a trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova.

Fondurile provin din platforma de asistenţă tehnică European Investment and Advisory Hub, componentă a Planului de Investiţii pentru Europa. Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrky Katainen, cu care a discutat despre cele trei spitale regionale.

”Discuţiile au vizat teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene şi de interes pentru România: viitorul UE în contextul Brexit, dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, fondurile europene, Summit-ul de la Bratislava, E-guvernare”, informează executivul, referitor la întânirea cu vicepreşedintele CE Jyrky Katainen, responsabil pentru locurile de muncă şi investiţii.

”România rămâne puternic ataşată proiectului european, cu atât mai mult în contextul actual, în care considerăm că este deosebit de importantă promovarea unor proiecte şi politici europene, care iau în considerare nevoile cetăţenilor, în special în ceea ce priveşte investiţiile, sănătatea, locurile de muncă”, a subliniat Cioloş.

Accentul discuţiilor a fost pus pe oportunităţile oferite de Planul de Investiţii pentru Europa - Planul Juncker, în special în domeniul infrastructurii şi cel al sănătăţii.

Comenteaza