Bărbatul confirmat cu botulism A MURIT

Bărbatul confirmat cu botulism A MURIT

Bărbatul din Slatina, confirmat cu botulism, a murit în ciuda faptului că medicii i-au administrat serul antibotulinic încă înainte de confirmarea cazului.

„Pacientul de sex masculin , în varsta de 68 ani,din Slatina, confirmat cu diagnosticul de botulism în data de 14.11.2022, internat in sectia ATI la SJU Slatina a decedat în data de 16.11.2022,ora 8.50, in ciuda eforturilor medicilor si a administrarii serului antibotulinic înaintea confirmarii cazului ( la momentul suspiciunii)”, a transmis DSP Olt.

Suspiciunea de botulism a fost pusă de medici sâmbătă, potrivit DSP Olt. Rezultatul oficial a venit luni, după confirmarea analizelor de la București.

Bărbatul a fost internat inițial la secţia de Neurologie, dar o zi mai târziu a fost transferat la Terapia Intensivă, cu insuficienţă respiratorie acută și a fost intubat, potrivit Realitatea.net.

Conform sursei citate, din informaţiile preliminare obţinute de medici de la soţia bărbatului, acesta ar fi consumat cu o zi înainte de a ajunge la spital, adică în 6 noiembrie, brânză, ou fiert, carne de porc, mamaligă cu macrou prăjit în ulei şi piept de pasăre.

Comenteaza