Boc, despre înmulţirea cazurilor de COVID: „Sunt puțin îngrijorat. Haideți să purtăm mască"

Boc, despre înmulţirea cazurilor de COVID: „Sunt puțin îngrijorat. Haideți să purtăm mască"

Primarul Emil Boc atrage atenția asupra creșterii numărului de infectări cu coronavirusul. Se declară un pic îngrijorat și le cere clujenilor să poarte mască în locurile publice.

 „În ultimele cinci zile am avut următoarea creștere a numărului de cazuri: De la 52 la 54, după aia la 58, 64, 70. Este o creștere de 18 cazuri în cinci zile cu câteva cazuri. Repet, nu neapărat numărul este îngrijorător, contează direcția în care mergem și care pe mine puțin mă îngrijorează. Dar în același timp am încredere în responsabilitatea clujenilor. Și faptul că așa cum până acum s-au comporta foarte bine și împreună am reușit să ținem orașul și control așa o vor face și de aici înainte.

La nivel național creșterea este mult mai mare decât cea de la nivelul județului Cluj dar semnalul este următorul: Această criză nu a trecut încă, virusul nu a fost doborât, un vaccin nu se conturează la nivelul anului 2020, va fi undeva în ianuarie 2021.

Haideți să respectăm în continuare câteva reguli fundamentale, elementare, care ne protejează pe toți. Prima și cea mai importantă, să purtăm mască în locurile comune sau în spații închise. Să le folosim de asemenea când suntem în grupuri mai mari chiar dacă suntem și pe stradă. Am văzut imagini cu oameni în zone centrale, nu la Cluj, cu oameni care nu purtau mască. Al doilea element este spălatul pe mâini și să nu atingem nasul și gura”, a declarat edilul Clujului, la ZIUA LIVE. 

Etichete
Comenteaza