Foto Campanie pentru depistarea TBC. Peste 1.200 de clujeni au fost testați gratuit în opt comune din județ

Consiliul Județean Cluj a sprijinit Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București în derularea la nivelul județului Cluj, a unei campanii de screening pentru depistarea tuberculozei.

Desfășurată în perioada 6 - 31 martie, în cadrul proiectului cu finanțare europeană POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, activitatea a presupus deplasarea caravanei mobile, dotată cu aparatură modernă de radiologie, în opt comune clujene: Iara, Florești, Gilău, Aghireșu, Baciu, Cojocna, Apahida și Buza.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate pe parcursul a 20 de zile, au fost investigate 1.217 persoane.

"Implicarea funcționarilor noștri alături de primării a făcut ca informațiile să ajungă la un număr mare de beneficiari, ceea ce s-a tradus și într-un număr record de investigații realizate. De altfel, raportat la caracteristicile tehnice ale caravanei și la personalul de specislitate disponibil, cifrele sunt chiar impresionante, rezultând o medie de 61 de persoane investigate zilnic", a adeclarat Alin Tișe, președintele Consiliului județean Cluj.

În ceea ce privește sprijinul forului administrativ județean, acesta a constat, în principal, în susținerea demersurilor administrative și gestionarea relației cu autoritățile locale, derularea activităților de informare și conștientizare a populației, în special a celei vulnerabile, atât prin deplasarea în teren, din ușă în ușă, cât și în mediul online precum și în asistarea cetățenilor, la fața locului, în completarea documentelor necesare.

Comenteaza