Care sunt locurile în care 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au contractat virusul

Care sunt locurile în care 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au contractat virusul
| Foto: profimedia

Ridicarea restricţiilor şi revenirea la viaţa socială nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, spun epidemiologii. Biologul Erin Bromage a explicat pentru CNN că este de preferat ca oamenii să continue să lucreze de acasă şi să evite transportul în comun şi restaurantele. "Vorbirea înseamnă eliminarea de aerosoli cu potenţial viral", spune Bromage.

Data de 15 mai înseamnă pentru români ridicarea restricţiilor şi o uşoară revenire la viaţa socială dinaintea pandemiei. Totuşi, epidemiologii trag un semnal de alarmă şi spun că nu este momentul să ne relaxăm. Ei îndeamnă la păstrarea distanţei şi la evitarea zonelor cu potenţial de contagiere, scrie Mediafax.
 
Specialistul american Erin Bromage, de la University of Massachusetts Dartmouth, a explicat pentru CNN care sunt locurile în care 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au contractat virusul.
 
"Trebuie să fim foarte atenţi la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate răspândi foarte uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita. Orice mediu în care aerul este recirculat şi care găzduieşte mulţi oameni este un mediu pe care trebuie să îl evităm. Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli", a spus Bromage pentru CNN.
 
Bromage spune că este în continuare necesar ca oamenii să lucreze de acasă, să evite transportul public şi întâlnirile de grup, precum şi restaurantele.
 
90% dintre transmisii au fost consemnate în următoarele locuri:
       - transmitere în familie, în locuinţă
       - transmitere la locul de muncă
       - transmitere în transportul public
       - în cadrul unor întâlniri de grup
       - la restaurante

Comenteaza