Foto CASA FILIP, la 4 ani de activitate: 10.900 nopți de cazare și o masă gratuită pe zi/ 800 de bolnavi de cancer cazați și alți 3.000 refuzați din lipsă de spațiu

Fundația, care oferă spațiu de cazare persoanelor care vin la Cluj-Napoca pentru tratamentul cancerului, organizează, miercuri, 25 mai, un concert aniversar și caritabil: „ACASĂ departe de CASĂ”.

• În cei 4 ani de activitate CASA FILIP a oferit 10.900 nopți de cazare și o masă gratuită în fiecare zi;

• 800 de persoane bolnave de cancer cazate, iar 3000 refuzate din cauza lipsei spațiului;

• Datorită cererii foarte mari pentru locuri de cazare, CASA FILIP a dat startul unei investiții de 500.000 Euro pentru extinderea locației;

Miercuri, 25 mai 2022, ora 19:00 va avea loc un concert aniversar și caritabil: „ACASĂ departe de CASĂ”. Invitați speciali: Cadmiel Boțac & Cornelius Zirbo.

Evenimentul va avea loc la Auditorium Maximum, Colegiul Academic, Cluj-Napoca. Accesul se va face în baza unei donații recomandate de 50 lei / persoană.

Fundația oferă spațiu de cazare persoanelor care vin la Cluj-Napoca, din alte localități, pentru tratamentul cancerului. Sprijinul nu se limitează doar la atât. Se oferă și o masă caldă precum și suport și sprijin emoțional în această perioadă dificilă. Toate acestea la un preț foarte mic pentru cine își permite sau gratuit pentru persoanele nevoiașe.

Fie că sunt persoane care urmează tratamentul sau vin împreună cu cineva care se tratează, CASA FILIP se bucură să-i poată găzdui.

"Am deschis CASA FILIP în Mai 2018. Locația de atunci – str. Odobești din Cluj-Napoca. O frumoasă casă cu 6 dormitoare, unde puteam găzdui 12 persoane. Din Decembrie 2018 s-a mai adăugat o garsonieră, apoi alte 2 apartamente unde primeam persoane bolnave de cancer. Am reușit să cazăm în jur de 800 de persoane în aproape 4 ani de activitate. Am oferit 10.900 nopți de cazare și o masă gratuită în fiecare zi. Din păcate am refuzat însă și aproximativ 3000 de oameni, care ar fi avut nevoie de cazare. Fiecare refuz ne-a durut, dar ne-a și provocat să găsim soluții pentru a putea ajuta mai mulți oameni", afirmă Violeta Goron, Director CASA FILIP.

În anul 2021 CASA FILIP a vândut casa de pe strada Odobești și a cumpărat o proprietate mai mare, lângă gară, unde se va construi o casă nouă, mult mai mare. Investiția se ridică la 500.000 Euro și va avea 15 camere cu câte două paturi și baie proprie, două bucătării cu loc de luat masa și un living luminos și generos. Noua investiție își va tripla capacitatea de cazare, oferind posibilitatea de a caza 40 de persoane / noapte, 11.000 nopți de cazare / an.

Cu ocazia celor 4 ani de activitate CASA FILIP are bucuria de a invita pe toți cei care doresc să sprijine acest proiect la un concert aniversar și caritabil: „ACASĂ departe de CASĂ”. Concertul va fi susținut de Cadmiel Boțac și Cornelius Zirbo.

DETALII: 0751 151 796 | CONTACT@CASAFILIP.ORG; FACEBOOK: CASAFILIPCLUJ

"Mulțumim pentru sprijinul vostru și vă invităm să faceți parte din grupul celor care fac posibilă funcționarea Casei Filip. Ne bucurăm mult că putem conta pe ajutorul vostru pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru. Vă așteptăm!" încheie Violeta Goron.

________________________________________

Cadmiel Boțac este pianist, iar în Noiembrie 2019, artistul a avut ocazia să interpreteze
lucrarea “Fantezie pentru pian și orchestră” de George Enescu, la peste o sută de ani de la prima și singura interpretare a lucrării. Prima interpretare a avut loc la începutul anilor 1900, chiar sub bagheta maestrului George Enescu. Cadmiel Boțac a susţinut concerte cu Orchestra Naţională din Kazakhstan și Filarmonica din Irkutsk, în cadrul festivalului “Stars on Baikal”, iar în România cu Orchestrele Radio – Bucureşti și cu orchestrele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, SatuMare, Arad. A susţinut recitaluri în SUA, Luxemburg, Croația, Italia, Franţa, Rusia, Germania și Austria.

În Noiembrie 2021, a avut loc lansarea discului de debut al pianistului Cadmiel Boțac, la editura Casa Radio din București, proiect inițiat și coordonat de Radio România Muzical. Discul conține lucrări pentru pian solo din creația compozitorilor Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin și George Enescu. În prezent, Cadmiel este masterandul Academiei de Muzică și Arte din Viena, la clasa profesorului și pianistului Stefan Arnold.

Cornelius Zirbo este ambasador al Academiei de Vară a prestigiosului festival Verbier
(Elveția), loc în care a aprofundat studiul violoncelului și al muzicii de cameră cu Frans Helmerson, Miklós Perényi, Pamela Frank, Klaus Hellwig, Gábor Takács-Nagy și James Ehnes, în vara anului 2017.
Este laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate, ca de exemplu: Concursul Internațional de Coarde „StreichWerk” de la Berlin, unde a obtinut locul I sau Concursul International „Young Virtuosos”, Sofia, Bulgaria (Locul I). Activitatea lui concertistică cuprinde concerte și recitaluri în România, Cehia, Germania, Elveția, Franța, Italia, Marea Britanie, Danemarca și China. A concertat în postură de solist cu Prague Radio Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Academică a Filarmonicii
Khmelnitsky, Filarmonica de Stat „Transilvania”, Filarmonica de Stat „Moldova”, Camerata Regală, Orchestra Natională de Tineret a Fundației Principesa Margareta a României și Orchestra Naționala “Junior”.

Comenteaza