Cât de mult ne ajută soarele în lupta cu coronavirusul?

Cât de mult ne ajută soarele în lupta cu coronavirusul?
| Foto: profimedia

Virusologii americani au descoperit că razele ultraviolete puternice pot anihila în proporţie de 90% virusul COVID-19 de pe suprafeţe, în doar 30 de minute. Coronavirusul ar fi acoperit de un strat protector care este distrus de razele ultraviolete.

Unii oameni de ştiinţă cred că vitamina D produsă de organism atunci când suntem expuşi la lumina soarelui stimulează sistemul imunitar şi ne ajută să prevenim infectarea, scrie Mediafax.

Cercetătorii americani au descoperit că razele solare puternice pot distruge în proporţie de 90% coronavirusul prezent pe suprafeţe, în doar 30 de minute.

Virusul originar din China ar fi acoperit de un strat protector care se degradează atunci când este expus la soare. Un dermatolog explică efectele pe care radiaţiile le au asupra organismului.

„Radiaţile ultraviolete ajută la creşterea fixării calciului în oase prin sinteza de vitamina D3. În primul rând, apără imunitatea, şi, în al doilea rând, vitamina D3 este foarte importantă pentru orice infecţie de tip respirator. Prin urmare, vitamina D3, ea însăşi, da, face bine, dar radiaţile ultraviolet, nu”, a spus dermatologul Olga Simionescu. 

Expunerea la soare poate fi eficientă, însă nu trebuie considerată o metodă de combatere a virusului cu probabilitate de 100%. 

„Ideea că ne protejăm la soare şi în felul ăsta distrugem virusul, nicidecum nu trebuie considerată ca singura măsură sau o măsură certă sau cu rezultat de 100% că poate să scadă viabilitatea virusului”, a declarat la rândul său Doina Azoicăi, Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

 

Comenteaza