Câte doze de vaccin anti-COVID-19 mai are România

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 mai are România

România a decis să renunțe la starea de alertă, drept urmare, vaccinarea anti-covid a scăzut dramatic în ultima perioadă.

Din capul locului, generalul Florin Oancea a indicat faptul că dozele de vaccin anti-COVID-19 nu se păstrează doar la „Cantacuzino”, ci și la Unifarm, în Capitală.

„Nu cunosc exact dacă există și alte spații rezervate dozelor de vaccin în țară, dar în București există cel puțin două: noi, cei de la Institutul Cantacuzino, și cei de la Unifarm. Pot afirma însă că noi suntem cel mai mare depozitar în această privință, fiindcă am avut și avem condițiile cele mai bune pentru așa ceva. Și vă pot asigura că dozele sunt bine mersi, la locul lor, în frigidere speciale”, a precizat medicul militar pentru impact.ro.

După părerea sa, doar la „Cantacuzino”, în acest moment, s-ar mai afla circa două milioane de asemenea doze de vaccin:

„Nu vă pot spune cu exactitate ce număr de doze mai avem noi, aici, la „Cantacuzino. Cred că sunt în jur de două milioane. Și Pfizer, și Astra Zeneca. Și mă grăbesc să adaug că toate sunt în termenul de valabilitate. Avem mare grijă de ele, fiindcă nu se știe niciodată!”.

Medicul militar susține și că în prezent autoritățile statului se află într-o perioadă de tranziție legată de viitorul program național de vaccinare, ce va fi derulat exclusiv sub auspiciile Ministerului Sănătății.

„Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se pregătește deja să transfere, gradual, către Ministerul Sănătății cele legate de misiunea vaccinării. Nu cunosc detalii, dar cred că Institutul Cantacuzino va rămâne și pe viitor principalul depozitar al dozelor de vaccin. Nu cred că există multe locuri similare cu al nostru în București sau în țară”, a conchis același Florin Oancea.

Florin Oancea e de părere că suntem încă departe de conturarea unui tablou general al vieții umane post-pandemie.

„E prea devreme să ne pronunțăm asupra vieții noastre viitoare, din punctul de vedere al interacțiunii cu acest virus. Nu poți anticipa mare lucru. Chiar dacă războiul din Ucraina ne-a furat grija pandemiei, chiar dacă ni se pare multora că am depășit momentele cele mai grele, e bine să rămânem prevăzători. Există cazuri noi, deloc puține, în diverse țări europene, și nu numai, după aplicarea măsurilor de relaxare. Iar asta ne face să rămânem într-o oarecare stare de alertă. Lumea trebuie să știe că avem vaccinuri și că ele pot fi folosite cu succes!”, a adăugat el.


 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza