Caz cu triplă infecţie virală: Pacient în stare gravă la ATI cu gripă, COVID şi virusul respirator sinciţial

Caz cu triplă infecţie virală: Pacient în stare gravă la ATI cu gripă, COVID şi virusul respirator sinciţial

Un bărbat cu triplă infecţie virală, respectiv Covid, virus gripal şi virus respirator sinciţial se află internat în stare gravă pe o secție de Terapie Intensivă.

Bărbatul are 58 de ani și se află internat în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, prognostivul medicilor fiind unul rezervat.

”Îngrijim un pacient cu triplă infecţie virală şi anume virusul SARS-CoV-2, virusul gripal şi virusul respirator sinciţial. Are multiple comorbidităţi, precum hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi obezitate morbidă. Prezintă o scădere importantă a imunităţii organismului”, a declarat miercuri medicul Florin Roşu, directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit News.ro.

La internare bărbatul prezenta o disfuncţie respiratorie gravă, ceea ce a impus internarea lui în secţia de terapie intensivă. Pacientul este conştient şi stabil, însă medicii susţin că prognosticul în acest caz rămâne unul rezervat.

Medicul Florin Roşu recomandă ca oamenii să se prezinte la medicul de familie în cel mult 24 de ore de la apariţia primelor simptome, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de trei zile atunci să se adreseze unui medic specialist. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza