Caz tulburător la Cluj! O femeie cu cancer a fost nevoită să își vândă casa pentru a avea bani de morfină

Caz tulburător la Cluj! O femeie cu cancer a fost nevoită să își vândă casa pentru a avea bani de morfină

O clujeancă bolnavă de cancer a fost nevoită să-și vândă casa pentru a face rost de bani ca să își cumpere calmante care să îi poată alina durerile prin care trece.

Situație dramatică pentru o clujeancă! Pentru că suferă de dureri îngrozitoare ca urmare a unui cancer cu metastaze, familia a fost nevoită să îi vândă casa din Lunca Mureșului pentru a-i putea cumpăra morfina și alte medicamente care îi ameliorează durerile.

Cazul a fost semnalat de deputatul Emanuel Ungureanu, care atrage atenția că de la 1 august s-a scumpit morfina, iar unii pacienți oncologici care au dureri insuportabile au ajuns să nu își mai poată cumpăra calmantele necesare.

„SA SCUMPIT MORFINA PENTRU PACIENȚII CU CANCER!
O PACIENTĂ DIN TURDA ȘI-A VÂNDUT CASA SĂ-ȘI CUMPERE MEDICAMENTE PENTRU SUPRAVIEȚUIRE!

Doamna Moisa are dureri groaznice, suferă de cancer și are metastaze.
Familia ia vândut casa din Lunca Mureșului pentru ai putea cumpăra morfina și alte medicamente care îi ameliorează durerile groaznice.
Pensia de 1000 de lei nu ajunge doamnei Moisa, nici măcar pentru medicamente care nu mai sunt compensate 100% de Casa de Asigurări.
L-am întrebat astăzi, oficial, pe ministrul Sănătății Rafila, de ce nu face nimic pentru a pacienții cu cancerul să nu fie pus în situația să-și vândă casele pentru un gram de sănătate?!

Fiica doamnei Moisa a plâns de disperare la telefon, atunci când mă sunat să-mi povestească coșmarul prin care trece cu mama ei chinuită de un sistem ticălos.
Rafila a amânat luni de zile Planul Național de Combatere a Cancerului, a interzis legea canabisului medicinal care oferea o alternativă pentru pacienții cu dureri cronice dependente de morfină.
Cât de cinic și crud poate fi Rafila că nu le oferă pacienților cu cancer alternative moderne de terapie a durerii și nu conduce o politică a medicamentului care să sprijine pacienții cu cancer în faza terminală a bolii?

Cum poate menține Ciolacu în funcționarea unui ministru al Sănătății în mandatul de a pacienții vând și casele pentru medicamente?”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.

 

Comenteaza