"Cazul Arșinel", explicat de un medic: "E dovada că, dacă mă infectez după vaccinare, nu voi face o formă severă de COVID"

"Cazul Arșinel", explicat de un medic: "E dovada că, dacă mă infectez după vaccinare, nu voi face o formă severă de COVID"

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balş", consideră că, în cazul actorului Alexandru Arşinel, faptul că a fost vaccinat l-a ajutat să nu dezvolte o formă gravă de COVID-19.

Actorul Alexandru Arșinel a fost confirmat cu COVID-19 și internat, cu toate că era deja imunizat cu două doze de vaccin anti-COVID. Medicul Adrian Marinescu a spus, miercuri seară, la Digi 24, că în cazul cunoscutului actor vaccinul l-a ajutat să nu facă o formă severă de boală. 

"Eu cred că se întâmplă exact invers, din punctul meu de vedere, este dovada că, în momentul în care mă vaccinez, şi dacă mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii. Şi discutăm de persoane vulnerabile, şi vorbesc aici de vârstă, de boli cronice, care dacă s-ar infecta şi n-ar fi vaccinate ar avea din păcate o probabilitate mare să facă o formă severă, să-şi pună viaţa în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar şi dacă mă infectez ceea ce contează şi face diferenţa este că nu voi avea o formă severă. Cu cea mai mare probabilitate. Şi de fapt, acesta este obiectivul, a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel care e vulnerabil şi, bineînţeles, la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim, la întoarcerea la normalitate, atunci când se va atinge acel punct", a explicat medicul.

Întrebat dacă actorul a avut nevoie de oxigen, medicul a spus că nu.

"Nu a avut nevoie. Doamne ajută să fie în regulă (...) ce e important e că în timpul cel mai scurt să se întoarcă la viaţa pe care o ştim noi toţi, cum e maestrul", a spus Adrian Marinescu.

Comenteaza