Cazurile de COVID, în creștere și în România! Număr aproape dublu de îmbolnăviri în doar câteva zile

Cazurile de COVID, în creștere și în România! Număr aproape dublu de îmbolnăviri în doar câteva zile

În ultima săptămână, la nivel național au fost înregistrate 5 de decese ale unor persoane confirmate cu SARS-CoV-2 peste 1.250 de cazuri noi de infectare.

În săptămâna 8 – 14 iulie au fost înregistrate 1.256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 , în creștere cu 82,3% față de săptămâna precedentă, când au fost raportate 689 de cazuri. 

În perioada menționată s-au raportat 5 decese datorate COVID-19. Toate persoanele prezentau comorbidități, 3 din persoanele decedate erau vaccinate.

A crescut și numărul testărilor - au fost efectuate 958 teste RT-PCR și 7.655 teste rapide antigenice, cu 43% mai multe decât în săptămâna anterioară. Rata pozitivității a fost de 14,6%, în creștere cu 3,2%.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.534.314 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar 68.962 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

COVID, în creștere în Europa

Coronavirusul își face din ce în ce mai cunoscută prezența în Europa, în țări ca Marea Britanie sau Grecia se înregistrează o creștere a numărului de infecții care au fost puse pe seama noii variante de virus FLiRT, precum și în Bulgaria, unde a fost raportată o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19.

Comenteaza