Ce vă recomandă Direcţia de Sănătate Publică să faceţi de Sărbători

Ce vă recomandă Direcţia de Sănătate Publică să faceţi de Sărbători
Direcţia de Sănătate Publică le recomandă clujenilor ca în perioada Sărbătorilor să facă mişcare ca să evite sedentarismul şi să se hidrateze, iar în ce priveşte preparatele bogate în grăsimi, acestea să fie consumate "cu moderaţie".

Produsele alimentare consumate cu preponderenţă in perioada sărbătorilor de iarnă - carne de porc şi preparate traditionale din carne de porc, produse de patiserie şi cofetărie, băuturi alcoolice şi altele, dar nu doar acestea, trebuie să fie achiziţionate numai din surse autorizate sanitare şi sanitar veterinar. În plus, desfacerea lor către consumatori ar trebui efectuată numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spaţii frigorifice pentru produsele perisabile, iar în momentul achiziţiei produselor alimentare, cumpărătorii trebuie să verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.


DSP recomandă moderaţie în consumul preparatelor bogate în grăsimi, sare, zahăr, a băuturilor alcoolice, mai ales pentru persoanele cu afecţiuni cronice, cum ar fi diabet, gastrite, ulcer sau hipertensiune arterială. Se recomandă activitate fizică uşoară pentru evitarea sedentarismului şi hidratare corespunzătoare - apă, ceai, sucuri naturale.

Etichete
Comenteaza