Cel puţin 26 de persoane au murit de COVID-19 după o vizită a Moşului într-un azil de bătrâni

Cel puţin 26 de persoane au murit de COVID-19 după o vizită a Moşului într-un azil de bătrâni
| Foto: playtech.ro

Cel puţin 26 de persoane dintr-o casă de bătrâni din Belgia au murit după vizita mai multor voluntari îmbrăcaţi în Moş Nicolae.

Focarul a urmat unei vizite pe 5 decembrie a voluntarilor îmbrăcaţi în Sfântul Nicolae, organizată de conducerea azilului de bătrâni. Figura cu barba albă, roşie, a Sfântului Nicolae sau Sinterklaas, aduce cadouri belgienilor pe 6 decembrie.

Dar în câteva zile, vârsnicii au prezentat simptome de coronavirus. Douăzeci şi şase au murit de atunci şi încă 85 au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, alături de 40 de angajaţi.

Într-un comunicat, municipalitatea Mols a declarat iniţial că voluntarii au intrat doar în „zone comune, cum ar fi zonele de şedere”.

„Au ţinut întotdeauna o distanţă de rezidenţi, nu au stat nicăieri mai mult de câteva minute şi au purtat o mască”, a spus municipalitatea. Dar după ce au apărut fotografii ale evenimentului, dezvăluind că persoanele din azil nu purtau măşti în timpul vizitei, municipalitatea a emis o clarificare.

„Am primit informaţii greşite de la conducere”, s-a precizat în a doua declaraţie. „Regretăm profund acest lucru. După ce ne-am uitat la mai multe fotografii, trebuie să concluzionăm că acest lucru merge mult mai departe decât o eroare. Mai degrabă, este un eveniment complet iresponsabil. Nu am fi aprobat niciodată acest lucru”, relatează Mediafax.

Belgia are una dintre cele mai mari rate de morţi de COVID-19 pe cap de locuitor din lume, iar mai mult de jumătate dintre cei decedaţi - 11.066 de persoane - erau rezidenţi ai căminelor de pensionare.

Comenteaza