China închide o parte din Wuhan, la aproape trei ani de la apariția primului caz de COVID

China închide o parte din Wuhan, la aproape trei ani de la apariția primului caz de COVID

Wuhan, locul în care a apărut primul focar de COVID-19 din lume, la finalul anului 2019, intră parțial în lockdown din cauza înmulțirii numărului de cazuri.

China a raportat joi o a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri de Covid la nivel național, un număr modest în comparație cu zeci de mii pe zi care au trimis Shanghaiul într-o blocare totală la începutul acestui an, dar suficient pentru a declanșa mai multe restricții și restricții în întreaga țară.

Astfel, parcul de distracţii Universal Resort din Beijing a fost închis miercuri în cadrul măsurilor preventive adoptate pentru a combate pandemia de COVID-19, iar oraşele Wuhan şi Guangzhou au plasat în lockdown unele dintre districtele lor, într-o perioadă în care numărul infectărilor continuă să crească în China în pofida politicii sanitare foarte dure de contracarare a răspândirii virusului.

Primăria din Wuhan, oraşul în care noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în urmă cu aproape trei ani, înainte să aducă îmbolnăviri şi haos în întreaga lume, a decis să plaseze în lockdown districtul Hanyang după ce orașul a înregistrat 240 de cazuri în ultimele 14 zile, scrie The Guardian.

Wuhan a suspendat, de asemenea, vânzarea de carne de porc în anumite părți ale orașului, potrivit imaginilor și postărilor de pe rețelele de socializare, după ce autoritățile au declarat că un caz de Covid a fost legat de lanțul local de aprovizionare cu carne de porc.

Din 26 octombrie până pe 30 octombrie, cei peste 800.000 de locuitori ai acestui district vor trebui să rămână în locuinţele lor, iar serviciile publice au fost limitate la nivelul întregului sector, au anunţat autorităţile locale.

"Ne aflăm deja în al treilea an al pandemiei, iar lucrurile se petrec în continuare în acest fel", a declarat, conform Reuters, un rezident din Wuhan, Joy Dai, care lucrează în domeniul turismului.

"Mă afectează atât mintal, cât şi fizic... dar nu am nicio putere în toată această situaţie, aşa că am învăţat să o accept", a adăugat el.

China a declarat în mod repetat că va avea toleranță zero la COVID-19 și va pune în aplicare ceea ce autoritățile spun că sunt măsuri necesare pentru a limita răspândirea virusului.

Comenteaza