Cifre COVID în scădere la Cluj. Mai puține noi infectări și mai puțini pacienți în spital

Cifre COVID în scădere la Cluj. Mai puține noi infectări și mai puțini pacienți în spital

Clujul este astăzi pe primul loc pe țară la incidența cazurilor de COVID-19 și pe locul trei la noile infectări.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 97 de cazuri noi de COVID, în scădere față de ziua anterioară, când au fost raportate 137 de îmbolnăviri. 

Pe locul întâi la noile infectări se află municipiul București, unde au fost raportate 296 de cazuri noi de COVID, urmat de județul Timiș, cu 100 de cazuri și de Cluj, cu cele 97 de noi infectări. 

În ceea ce privește rata de infectare înregistrată la 14 zile, Clujul rămâne pe primul loc pe țară cu 2,21 la mie, urmat de Timiș, cu 2,15 la mie. Media la nivel naţional este de 1,06 cazuri la mia de locuitori în timp ce Capitala are 1,67 cazuri la mia de locuitori.

La Cluj-Napoca rata de infectare este 2,85 la mie, în perioada 4-17 septembrie în municipiu fiind 958 de cazuri active cu COVID-19.

Situația în spitale

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 79 de pacienți cu COVID, cu 8 mai puțini față de ieri. Doi dintre pacienții internați în spitalele clujene sunt minori. Pe secțiile ATI sunt 14 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.479 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 121 pe secțiile ATI. Cei mai mulți pacienți internați sunt în București-Ilfov 182 și în județul Cluj.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.645 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 13 decese.

Comenteaza