Cîmpeanu, acuzat de iresponsabilitate pentru redeschiderea școlilor fără consultarea INSP: "Este un diletant oportunist"

Cîmpeanu, acuzat de iresponsabilitate pentru redeschiderea școlilor fără consultarea INSP: "Este un diletant oportunist"

Profesorul de Sănătate Publică Răzvan Cherecheș îl acuză pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, de iresponsabilitate pentru decizia de a deschide școlile în contextul pandemiei fără a se consulta cu responsabilii din Sănătate.

"Părinții au perfectă dreptate să fie îngrijorați - deschiderea școlilor a fost bazată exclusiv pe opinia ministrului Câmpeanu, care, din nefericire pentru noi toți, este un diletant oportunist. Mi se pare profund iresponsabil să deschizi școlile în pandemie fără să întrebi INSP (Intitutul Național de Sănătate Publică) sau Ministerul Sănătății", a transmis Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la UBB Cluj.

Reacția lui Cherecheș vine după ce Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FEPAL) a transmis că redeschiderea școlilor după vacanța forțată de două săptămâni, ar fi fost decisă fără consultarea Ministerului Sănătății sau a INSP.
 
"Ministerul Educației ne-a răspuns că decizia a fost luată pe baza recomandărilor Comitetului Național de Situații de Urgență și ale Ministerului Sănătății.
Întrebat cine a luat decizia redeschiderii școlilor doar pe baza criteriului de minim 60% personal din unitatea de învățământ vaccinat și ce studii stau la baza alegerii acestui criteriu, CNSU ne-a redirecționat către MEN.
La aceeași întrebare, Ministerul Sănătății ne-a redirecționat către Institutul Național de Sănatate Publică.
După cum știți deja, INSP ne-a răspuns că nu a fost consultat de Ministerul Educației în vederea măsurilor de redeschidere a școlilor", au transmis reprezentanții FEPAL.

Răzvan Cherecheș a concluzionat că vede "tot mai des acest fenomen - tot felul de oameni care au aroganța și inconștiența să creadă că ei știu mai bine decât specialiștii în sănătate publică
o mulțime de Câmpeni autosuficienți și ignoranți ..."

Comenteaza