Cine ține sus rata de infectare a Clujului. "Sunt cel puțin 50.000 de oameni"

Cine ține sus rata de infectare a Clujului. "Sunt cel puțin 50.000 de oameni"

Rata de infectare cu noul coronavirus din Cluj rămâne una dintre cele mai ridicate din țară. Primarul Emil Boc a explicat care ar fi motivele.

Conform primarului Emil Boc, numărul mare de testări și partea de populație neoficială a Clujului sunt două explicații pentru rata de incidență ridicată din Cluj-Napoca.

''Numărul mare de cazuri se explică și prin numărul mare de testări și prin faptul că populația adevărată a Clujului este mult mai mare decât cea de 336.000 la care ne raportăm. Sunt cel puțin 50.000 de oameni care lucrează în Cluj și care nu sunt în evidența oficială a populației, dar dacă se infectează sunt înregistrați la Cluj pentru că lucrează la Cluj - foarte mulți care sunt din județele limitrofe și nu numai, care își desfășoară activități economice în Cluj, deși nu au domiciliul stabil sau flotant pe Cluj. Ei dacă se infectează sunt trecuți la Cluj-Napoca, pentru că se ia în considerare locul unde muncești... Am mai dat un argument ca să se înțeleagă de ce marile aglomerări urbane au și cele mai mari rate de Covid-19'', a spus primarul Emil Boc, vineri, la ZIUA LIVE.

Cluj-Napoca a înregistrat vineri o rată a incidenței COVID de 37,45 la mie - un nou record absolut al pandemiei. În municipiu sunt în evidența DSP Cluj peste 12.000 de cazuri active de boală, mai multe de jumătate din cele înregistrate la nivelul județului, unde sunt cca 22.400 de persoane cu COVID.

Comenteaza