Cluj: O echipă de cercetători de la USAMV încearcă să obțină Omega-3 din noi surse vegetale
- Scris de Ziua de Cluj
- 09 Mar 2017, 18:08
- Sănătate
- Ascultă știrea

Coordonatorul echipei, doctorul Dan Vodnar, a explicat joi, presei, în cadrul unui eveniment de prezentare a proiectului, că Omega-3 se extrage, în prezent, din câteva surse vegetale, cum ar fi diverse semințe și nuci, dar aportul nu este foarte mare.
"Vegetarienii iau puțin Omega 3 din sursele vegetale- nuci, semințe, însă aportul nu este suficient de mare. În mod normal, Omega 3 se obține din carnea de pește, însă noi venim cu o alternativă pentru vegetarieni astfel încât obținem Omega 3 din Limacinum, o microalgă din Pacific, multiplicată de noi în laborator", a spus Dan Vodnar.
Echipă a lucrat până în prezent și pe o substanță numită glicerol crud, ca sursă de obținere a unor substanțe nutritive, inclusiv Omega-3.