ClujMedicApp. Consultaţii cu medici specialiști, inclusiv în sistem video

ClujMedicApp. Consultaţii cu medici specialiști, inclusiv în sistem video

Aplicația realizată de specialiștii clujeni împreună cu o companie din Olanda poate fi folosită de orice pacient, pentru orice formă de afecțiune, fiind posibilă intrarea în contact direct cu medici specialiști, inclusiv în sistem video.

La Cluj a fost dezvoltată o aplicație de tele-asistență medicală de către Cluj IT Cluster, experți ai Universității Tehnice Cluj-Napoca și compania olandeză Spectator HealthCare Technology al cărei beneficiar este Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Aplicația ClujMedicApp poate fi descărcată deja din GooglePlay și utilizată de către orice pacient, pentru orice formă de afecțiune, astfel încât să se poată evita un drum la spital și totodată să poată intra în contact direct cu medici specialiști, inclusiv în sistem video. Aplicația este menită să ajute pacienții cu sfaturi medicale și consultații la distantă, în sistem tele-asistență medicală. 

Utilizatorul trebuie să creeze un cont în care se încărcă informații medicale, pe mai multe categorii, în funcție de nevoile fiecăruia. Operatorul din UPU vede istoricul, face consultația la distanță și discută cu pacientul în funcție de aceste date, urmărindu-se astfel în timp și evoluția stării de sănătate.

Aplicația este atât pentru pacienții COVID-19, dar și pentru cei cu alte afecțiuni. Sunt vizați pacienții externați care necesită o anumită perioadă de monitorizare post-spitalicească sau pentru pacienți care se confruntă cu o problemă de sănătate care impune asistența de specialitate.

Medicii rezidenți care răspund solicitărilor prin intermediul aplicației pot cere sprijinul altor colegi de specialitate și pot apela chiar ei numărul de urgență 112, dacă situația o impune. Tele-asistența medicală este oferită de la două puncte de lucru - UPU și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Aplicația funcționează deocamdată doar pe sistem Android, însă este în lucru și o versiune pentru iOS.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza