Clujul a revenit în topul COVID! Câte cazuri active de boală sunt în județ

Clujul a revenit în topul COVID! Câte cazuri active de boală sunt în județ

Peste o treime dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 4 - 10 septembrie, 37,6% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Timiş, Cluj şi Constanţa.

În perioada de referinţă au fost înregistrate 7.171 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 14 decese la pacienţi cu COVID-19.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 55,1% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 55,6% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

58,8% din decese înregistrate s-au înregistrat în Vaslui, Bihor, Iaşi, Bistriţa Năsăud şi Călăraşi.

Conform aceluiaşi raport, 70,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Sute de cazuri de boală raportate la Cluj

Conform buletinului COVID de luni al Ministerului Sănătății, în județul Cluj erau internate 19 persoane, dintre care 7 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 4 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Coeficientul de infectare a urcat la 0,64 cazuri de boală la o mie de locuitori în județul Cluj, în intervalul 28 august - 9 septembrie, de la 0,71, cât era în urmă cu două săptămâni, pe 29 august, iar numărul cazurilor active de boală în județ a urcat de la 214 la 487, adică mai mult decât dublu. 

Incidența a crescut și în Cluj-Napoca, la 0,79 la mie, de la 0,28 cât era la finalul lunii august, iar numărul cazurilor active de boală a urcat de la 156 la 267.

Comenteaza