News alert Clujul accelerează vaccinarea anti-COVID. Se DESCHID NOI CENTRE. Reguli noi la programare

Clujul accelerează vaccinarea anti-COVID. Se DESCHID NOI CENTRE. Reguli noi la programare

Ritmul de vaccinare va fi accelerat, în perioada următoare, în județul Cluj, prin deschiderea unor noi centre de imunizare și prin creșterea capacității de vaccinare per flux. De asemenea, se schimbă procedura privind notificările pentru programarea persoanelor de pe listele de așteptare.

Dacă în acest moment Clujul are 24 de centre funcționale (vezi AICI) cu 60 de persoane vaccinate pe flux, în perioada următoare capacitatea va crește la 72 de vaccinări pe flux - la serul Pfizer/BioNTech și la 96 la cele cu Moderna și AstraZeneca.

În plus, conform suprefectului Irina Munteanu, din 20 aprilie, se vor deschide încă 11 noi centre de vaccinare - toate cu Pfizer/BioNTech, iar persoanele aflate pe listele de așteptare vor fi notificate doar o singură dată pentru confirmare, urmând să aibă la dispoziție doar 24 de ore pentru a se programa, ceea ce va duce la o dinamizare a procesului de programare. 

Subprefectul Irina Mureșan a explicat și de ce pe platforma de programări apar atât centre care vaccinează, cât și unele care încă nu au fost deschise.

"S-a discutat punctual, într-o videoconferință, care sunt centrele de vaccinare pregătite în fiecare județ. Astfel, am avut o listă finală pe care am transmis-o la nivel central și a fost introdusă în platformă - așa s-a procedat la nivelul întregii țări. Apoi a venit ideea cu listele de așteptare și, pe acele centre care nu vaccinau deja s-au dezvoltat listele de așteptare. În momentul în care există vaccinurile suficiente și contextul național este de așa natură, permite să înceapă activitatea de vaccinare. Acum ni s-a solicitat de la nivel central să numim fluxuri de centre care sunt deja pregătite și care nu au avut activitate, să pornească cu un flux de Pfizer. Am solicitat 13 centre și am primit 11 și mă lupt în continuare pentru Borșa. Aceste centre sunt cele cu liste de așteptare pe platformă și vor putea să își înceapă vaccinarea din 20 aprilie (...), dată de la care CNCAV ne poate oferi vaccinurile necesare Pfizer ca să le putem da drumul", a precizat Irina Munteanu.

În acest moment, pe listele de așteptare la programarea pentru vaccinarea anti-COVID sunt înscrise 57.000 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare și până miercuri după-amiază, la Cluj au fost imunizate 174.229 de persoane, din care 50.789 cadre medicale (etapa I) și 123.440 de persoane eligibile în etapele a II-a și a III-a de vaccinare (peste 15.000 - etapa III-a).

Cele 11 noi centre care se deschid în 20 aprilie

Cluj-Napoca
Școala Liviu Rebreanu
Școala Traian Dârjan
Liceul de Informatică Tiberiu Popovici
Școala A. Vaida Voievod
Strada Horea

Turda
Liceul Teoretic Liviu Rebreanu

Gilău
Casa de cultură

Apahida-Sânnicoară
Centrul cultural

Aghireșu
Centrul de vaccinare

Băișoara
Căminul cultural

Călățele
Căminul cultural

Comenteaza