Clujul, cu cei mai mulți pacienți COVID în spitale și la ATI, după București/ Sute de cazuri noi în ultima zi

Clujul, cu cei mai mulți pacienți COVID în spitale și la ATI, după București/ Sute de cazuri noi în ultima zi

Clujul se află joi pe locul doi pe țară la cazurile de COVID depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, în Cluj au fost depistate alte 379 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate 310.

La nivel național, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Bucureşti - 1.129 şi în judeţele Cluj - 379 și Timiș, cu 305 noi infectări. Cele mai puține cazuri au fost raportate de județele Harghita și Tulcea, ambele cu câte 6 noi infectări.

În ceea ce privește incidența infectărilor, clasamentul rămâne același - Bucureștiul pe primul loc, cu 8,04 la mie, Clujul pe locul doi, cu 5,64 și Ilfov pe locul trei, cu 5,19 la mie. Media națională a ratei de infectare a coborât joi la 2,06 cazuri la o mie de locuitori.

Situația în spitalele din Cluj

Sunt 224 de pacienți cu COVID internați în spitale, dintre care 10 copii, iar pe secțiile ATI sunt 43 de bolnavi în stare gravă, toți adulți. Clujul are cel mai mare număr de paturi ocupate în secțiile COVID din țară, după București-Ilfov, unde sunt 615 persoane internate, dintre care 61 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 183 de pacienți.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 4.033 persoane infectate cu SARS-CoV-2 și au fost raportate 63 de decese, dintre care 27 anterioare intervalului de referință. 

Comenteaza