Clujul, din nou în topul cazurilor noi de COVID. Situația epidemiologică la zi

Clujul, din nou în topul cazurilor noi de COVID. Situația epidemiologică la zi

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 28 de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în Cluj au fost depistate 5 persoane infectate cu SARS-CoV-2, număr de îmbolnăviri cu care județul revine în topul cazurilor noi. Luni, cele mai multe infectări în au fost raportate în București - 8 cazuri de îmbolnăvire, în județele Cluj și Prahova, câte 5 noi cazuri și în Olt 4 cazuri. În șase județe a fost depistat câte un caz de infectare, iar în 30 județe nu s-a înregistrat niciun caz nou.

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul are un coeficient de la 0,04 la mie, cât media națională, dar peste București (0,03 la mie). Cea mai mare incidenţă la mia de locuitori în țară este înregistrată în judeţul Prahova - 0,11, iar cea mai mică în județele Buzău, Călărași, Covasna și Hunedoara unde rata infectărilor este egală cu zero.

În ultima zi, la Cluj s-au făcut 445 de teste, din care 123 diagnostic grupe de risc, 94 teste efectuate la cerere și 228 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 560.838 de teste, la nivelul județului.

În spitalele clujene sunt internate 73 de persoane cu COVID-19, din care 4 la ATI. Numărul deceselor a rămas la 1.040, din care 655 de persoane din județul Cluj. 2.625 de pacienți au fost vindecați și externați, din care 1.899 din județ.

Comenteaza