Clujul începe săptămâna în topul COVID. Câți clujeni au fost depistați cu virusul în ultima zi

Clujul începe săptămâna în topul COVID. Câți clujeni au fost depistați cu virusul în ultima zi

Clujul se află luni pe primul loc pe țară la incidența cazurilor de COVID și pe al doilea la numărul infectărilor depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 85 de cazuri noi de COVID, în creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate 63 de îmbolnăviri. 

Pe locul întâi la noile infectări se află municipiul București, unde au fost raportate 204 cazuri noi de COVID, urmat de județul Cluj, cu cele 85 de cazuri și de județele Brașov și Timiș, cu câte 83 de cazuri noi. 

În ceea ce privește rata de infectare înregistrată la 14 zile, media la nivel naţional este de 1,29 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă au județele Cluj - 2,59, Timiș - 2,38 şi Arad - 2,10, în timp ce Capitala are 1,9 cazuri la mia de locuitori.

Situația în spitale

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 106 pacienți cu COVID, dintre care 12 sunt copii. Pe secțiile ATI sunt 16 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.941 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 156 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.474 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 3 decese.

Comenteaza