Clujul, locul doi azi la cazurile noi de COVID. Câți clujeni sunt în spital

Clujul, locul doi azi la cazurile noi de COVID. Câți clujeni sunt în spital

Județul Cluj se află joi pe locul doi la numărul infectărilor cu noul coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, în Cluj au fost depistate 85 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 4 mai puține față de cele raportate în ziua anterioară.

La nivel național, pe locul întâi rămâne municipiul Bucureşti, cu 231 de noi infectări, urmat de judeţele Cluj - 85 și de Timiș, cu 63 de cazuri noi. La polul opus, județul Giurgiu a raportat un singur caz nou de boală.

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul are 1,75 cazuri la mia de locuitori, coeficient cu care coboară pe locul doi, sub Timiș - 1,77, dar rămâne peste Capitală, care are 1,49 cazuri de COVID-19  la o mie de locuitori.

Situația în spitalele COVID

În Cluj sunt 69 de pacienți cu COVID internați în spitale, dintre care 8 copii, iar pe secțiile ATI sunt 14 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Pe secțiile COVID din țară sunt 1.322 de persoane internate, dintre care 110 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 123 pacienți.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 1.174 persoane infectate cu SARS-CoV-2 și au fost raportate 13 de decese, dintre care 3 anterioare. 

Comenteaza