Clujul, locul doi pe țară azi la cazurile noi de COVID. Situația în spitale

Clujul, locul doi pe țară azi la cazurile noi de COVID. Situația în spitale

Județul Cluj a raportat miercuri cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din țară, după București.

În ultima zi, la Cluj au fost confirmate 82 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, cu 45 mai multe decât cele raportate ieri. Cu acest număr de cazuri noi, Clujul se află pe locul doi pe țară după București, unde au fost depistate 137 de persoane infectate.

În ceea ce privește rata de incidenţă a cazurilor de infectare, calculată la mia de locuitori, Clujul rămâne pe locul întâi pe țară, cu 1,27 la mie, în scădere ușoară față de ieri, când era 1,30 la mie, iar pe locul doi este municipiul București, cu 1,10 la mie, singurele din țară peste pragul de 1 la mie.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 77 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 4 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 20 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 913 pacienți confirmați cu COVID, dintre care 144 pe secțiile ATI, cu 9 mai puțini față de ieri.

Peste 2,9 milioane de cazuri de COVID în România

România a depășit miercuri 2,9 milioane de cazuri confirmate cu noul coronavirus și a ajuns la 2.901.080. În ultimele 24 de ore au fost raportate 705 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 107 mai puține față de ziua anterioară și 8 decese, din care unul înregistrat anterior.

Comenteaza