Clujul, printre zonele cu cele mai multe decese COVID în ultima săptămână

Clujul, printre zonele cu cele mai multe decese COVID în ultima săptămână

De la debutul pandemiei cu SARS-CoV-2, în România au decedat aproape 27.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care peste 800 la Cluj.

Astfel, conform datelor transmise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 12 - 18 aprilie, 29,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Prahova, Constanţa şi Bihor. De asemenea, în aceeași perioadă, 35,9% din totalul cazurilor de COVID s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov şi Constanţa.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor de COVID a fost înregistrat la personal medical.

85,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58,6% din decese au fost la bărbaţi, arată INSP. Totodată, 95% din persoanele decedate de COVID aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

De la începutul pandemiei și până ieri, la Cluj au murit 837 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, din care 529 din județul Cluj. În săptămâna 12-18 aprilie, la Cluj s-au înregistrat 67 de decese.

Comenteaza