Clujul rămâne cu doar două centre de vaccinare anti-COVID

Clujul rămâne cu doar două centre de vaccinare anti-COVID

Doar două centre de vaccinare împotriva coronavirusului rămân active, începând de astăzi, la nivelul județului Cluj, în rest, clujenii se pot vaccineze, cu programare, la medicii de familie.

Prefectura Cluj anunță că în județ vor mai funcționa două centre de vaccinare. Doar unul va avea program zilnic, iar celălalt va fi dedicat copiilor, dar va funcționa doar o zi pe săptămână. Așadar, începând de astăzi, clujenii se mai pot vaccina la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, de luni până sâmbătă, între orele 08:00 și 20.00. Rămâne activ și centrul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, unde se vor face vaccinări doar miercuri între 12.00 și 15.00.

De asemenea, medicii de familie asigură informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Programările pentru vaccinare se realizează pe listele deschise de fiecare doctor în cabinete, iar acesta își va stabili programul de imunizare.

În total, în județ, sunt 94 de cabinete ale medicilor de familie care desfășoară activitatea de vaccinare împotriva COVID-19. Lista o găsiți AICI.

Vaccinarea anti-COVID trece în cadrul Programului naţional de imunizare

"Se închide activitatea Comitetului, pentru că se trece de la o acţiune de tip campanie, cum era până în momentul de faţă, la una care este definită de o acţiune de vaccinare clasică în cadrul registrului naţional şi al Programului naţional de imunizare, adică vaccinare cum o fac copiii sau cum o facem, spre exemplu, în vaccinarea antigripală. Ne vom putea vaccina la medicii de familie. (...) Ne vom putea vaccina la oricare dintre ei, absolut. Nu trebuie ca medicul nostru de familie să fie obligatoriu cel care ne vaccinează. Ne vom putea vaccina la oricare dintre aceşti medici de familie", a explicat marți medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Comenteaza