Clujul rămâne în topul COVID. Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Clujul rămâne în topul COVID. Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Aproape 45% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că 44,2% dintre cazurile de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Braşov.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 46,1% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 51,9% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Rata de incidență a infectărilor este de 1,52 la mie în județul Cluj, în scădere față de săptămâna anterioară, când a ajuns la 1,83 cazuri la o mie de locuitori. 

La Cluj-Napoca coeficientul a scăzut la 2,24 la mie, de la 2,78. Potrivit raportului DSP Cluj, în intervalul 20 martie - 2 aprilie, în județ Cluj-Napoca erau active 1.152 de cazuri de boală, dintre care 755 în Cluj-Napoca. 

Județul are patru UAT-uri cu incidențe ale ratei de infectare la 14 zile peste pragul de 2 la mie și o comună peste pragul de 3 la mie (Borșa - 3,14). 

 

Comenteaza