Clujul rămâne în topul COVID. Două localități au trecut de 3 la mie/ Cât e incidența în Cluj-Napoca

Clujul rămâne în topul COVID. Două localități au trecut de 3 la mie/ Cât e incidența în Cluj-Napoca

Rata de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească în județul Cluj. Aproape jumătate dintre cazurile de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 13 - 19 martie, s-au înregistrat 7.483 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar 44,6% dintre acestea au fost depistate în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Braşov.

De asemenea, conform buletinului COVID de luni al Ministerului Sănătății, în județul Cluj erau internate 112 de persoane, dintre care 16 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 9 bolnavi în stare gravă, toți adulți. La nivel național erau internați 1.464 de pacienți, dintre care 155 la ATI. 

Rata de incidență continuă să crească în județul Cluj. În ultima săptămână a urcat la 1,77 cazuri la mia de locuitori, iar numărul cazurilor active de boală rămâne peste 1.000, asta în condițiile în care la începutul lunii, rata de incidență era 1,09 la mie, cu puțin peste 800 de cazuri de boală în tot județul.

Coeficientul a crescut și la Cluj-Napoca și a ajuns la 2,59 la mie, după ce la 1 martie incidența cazurilor era 1,29 la mia de locuitori. 

Potrivit raportului DSP Cluj, în intervalul 5 - 18 martie, în județ erau active 1.343 de cazuri de boală, dintre care 873 în Cluj-Napoca. 

La nivel de județ, patru UAT-uri au sunt peste pragul de 2 la mie, iar alte două au trecut de pragul de 3 la mie - este vorba despre comunele Feleacu (3,46) și Sânpaul (3,28). 

loading...
Comenteaza