Clujul rămâne și astăzi în topul COVID/ Situația în spitale

Clujul rămâne și astăzi în topul COVID/ Situația în spitale

Clujul a raportat miercuri cel mai mare număr de noi infectări dintre județe și se află pe locul întâi pe țară la rata de incidență a cazurilor de COVID.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 63 de cazuri noi de COVID, în creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate 49. 

Pe primele locuri la noile infectări se află tot municipiul București, cu 138 de cazuri noi de COVID, urmat de Cluj, cu 63 și de Iași, cu 31 de cazuri, în timp ce majoritatea județelor au raportat sub 10 noi infectări.

În ceea ce privește incidenţa, Clujul rămâne peste pragul de 1 la mie, cu 1,01, în scădere ușoară față de ieri, când avea 1,03, aceasta fiind cea mai mare rată de infectare din țară, media la nivel național fiind de 0,32 la mie.

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 74 de pacienți cu COVID, dintre care 7 sunt copii. Pe secțiile ATI sunt 11 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 760 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 117 la ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 513 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 11 decese.

Comenteaza