Clujul s-a topit astăzi sub codul galben de caniculă. La ce să te aştepţi în următoarele zile VIDEO

Clujul s-a topit astăzi sub codul galben de caniculă. La ce să te aştepţi în următoarele zile VIDEO
Clujul s-a topit astăzi sub codul galben de caniculă. Termometrele au arătat chiar şi 40 de grade la amiază, suficient să topească asfaltul şi să îi ţină pe clujeni departe de razele soarelui. Medicii ne recomandă să consumăm peste 2 litri de apă pe zi şi să stăm în casă la orele prânzului. Dacă totuşi ieşim afară, trebuie să purtăm haine deschise la culoare, spun specialiştii.

Temperaturile au depăşit astăzi la Cluj 35 de grade la umbră, însă în centrul oraşului, între betoane, temperaturile au ajuns chiar şi la 40 de grade Celsius.

"Şi astăzi ne aşteptăm ca temperatura aerului să depăşească 35 de grade Celisus, iar sâmbătă de dupămasă să înceapă şi instabilitatea atmosferică", spune meteorologul Narcis Maier.

Clujenii au avut astăzi de înfruntat temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. În piaţa Unirii, la ora 15, termometrele înregistrau peste 40 de grade Celsius. În Mănăştur şi Gheorgheni, la fel.

Pentru a se feri de soarele arzător, clujenii s-au restas la umbră. "Mă plimb pe la umbră ca să mă protejez de soare", spune unul dintre ei. "Mai bine stăm pe acasă", adaugă un altul.

Codul galben de caniculă rămâne în vigoare până mâine.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza