Clujul, tot în TOP la cazurile de GRIPĂ. Numărul infecțiilor respiratorii a revenit pe creștere

Clujul, tot în TOP la cazurile de GRIPĂ. Numărul infecțiilor respiratorii a revenit pe creștere

Peste 108.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate săptămâna trecută, la nivel național.

Astfel, cele 108.672 de cazuri de infecţii respiratorii acuteau depășit cu 9,1% numărul de cazuri înregistrat săptămâna precedentă, conform raportului transmis de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

De asemenea, în perioada 6 - 12 februarie, au fost raportate 2.773 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.788 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

"Se menţine o răspândire geografică extinsă, dar cu o intensitate medie a activităţii gripale, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind raportate în municipiul Bucureşti (809) şi în judeţele Timiş (280), Cluj (256), Iaşi (169) şi Galaţi (111)", afirmă INSP.

În acelaşi interval au fost raportate 449 cazuri de gripă confirmate de laborator (44 cu virus AH3, 139 cu virus AH1, 243 cu virus gripal A nesubtipat şi 23 cu virus gripal B).

Până în 12 februarie, în județul Cluj au fost confirmate cu laboratorul 99 de cazuri de gripă și s-au înregistrat 3 decese.

Conform raportului menționat, de la începutul sezonului, la nievel național au fost raportate 65 de decese confirmate cu virus gripal.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza