Clujul, tot în topul COVID. Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Clujul, tot în topul COVID. Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Peste 40% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că 41,5% dintre cazurile de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov și Iași.

În perioada de referinţă, 10-16 aprilie, au fost înregistrate 4.201 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 40 de decese la pacienţi cu COVID-19: 19 de bărbaţi şi 21 de femei.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 48,3% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Jumătate (50%) dintre decese au fost înregistrate săptămâna trecută în judeţele Constanta, Iaşi, Bihor, Sibiu şi Tulcea. 68,3% dintre persoanele decedate nu erau vaccinate.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi.

Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Rata de incidență a infectărilor a coborât astăzi la 0,90 la mie în județul Cluj, în scădere față de săptămâna anterioară, când era 1,52 cazuri la o mie de locuitori. 

La Cluj-Napoca coeficientul a scăzut la 1,31 la mie, de la 2,24. Potrivit raportului DSP Cluj, în intervalul 2 - 15 aprilie, în județ Cluj-Napoca erau active 684 de cazuri de boală, dintre care 440 în Cluj-Napoca. 

Comenteaza