Clujul va avea mai multe paturi pentru bolnavii de COVID

Clujul va avea mai multe paturi pentru bolnavii de COVID

Paturile pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 urmează să fie suplimentate la finalul acestei săptămâni, a anunțat marți prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit prefectului, săptămâna aceasta vor fi operaționalizate încă 11 paturi pe secțiile ATI pentru pacienții cu COVID-19 și 116 în saloane, astfel că vor fi peste 600 de paturi în saloane și 63 la Terapie Intensivă.

„Spitalele, oricâte ar fi ele, nu vor face față la numărul foarte mare de pozitivi pe care îl avem în fiecare zi. În acest moment, vorbim de o suplimentare a numărului de paturi COVID, atât de paturi normale, cât și de Terapie Intensivă. În această săptămână, se vor operaționaliza 25 de paturi normale COVID și 5 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Militar. La Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale și 4 paturi de Terapie Intensivă, iar la Spitalul Municipal Dej, 30 de paturi normale și 2 paturi de Terapie Intensivă. Deci, în total, 116 paturi normale COVID și încă 11 paturi de Terapie Intensivă, care se adaugă la cele 52 deja existente. Vom avea, până la finalul săptămânii, un total de 63 de paturi de Terapie Intensivă funcționale, cu ventilatoare la nivelul județului Cluj”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Comenteaza