CNCAV se închide după un an jumătate. Activităţile sunt preluate de Ministerul Sănătăţii

CNCAV se închide după un an jumătate. Activităţile sunt preluate de Ministerul Sănătăţii

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional, timp de un an şi jumătate, în pandemia cu noul coronavirus.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat miercuri încheierea activităţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

"După un an şi jumătate, CNCAV se închide, iar activităţile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii - România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic şi comunicaţional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O echipă compusă din 67 de oameni, excepţionali din punct de vedere profesional şi uman, responsabili şi motivaţi, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranţă, simplu şi rapid", a transmis Andrei Baciu pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

Baciu le-a mulţumit colegilor din CNCAV, dar şi celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România.

"Le mulțumesc și le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar și celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici și cadre medicale, angajați ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro, mii de voluntari. (...)Tot ceea ce ați văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul și distribuirea vaccinurilor în țară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele și maratoanele de vaccinare, platforma online #ROVACCINARE, echipamentele și dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV.

A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevarată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari!", a scris Baciu.

Potrivit acestuia, "tot ce a construit" CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul şi susţinerea instituţiilor statului la cel mai înalt nivel, organizaţiilor non-guvernamentale, mediul privat, culte religioase, societatea civilă, mass-media sau simpli cetăţeni.

"Când lucrează în echipă, România a demonstrat că e capabilă să creeze sisteme publice funcţionale, online şi offline. Am redus barierele birocratice şi am îmbunătăţit experienţa cetăţeanului în interacţiunea cu reprezentatul statului. De la activitatea de programare online şi offline şi până la actul medical, procesul de vaccinare s-a desfăşurat eficient, sigur şi modern. (...) La nivel personal, sunt extrem de recunoscător pentru toată această experienţă", a mai afirmat secretarul de stat. 

CNCAV se închide după un an jumătate. Activităţile sunt preluate de Ministerul Sănătăţii

(sursa foto: Ro Vaccinare)

Comenteaza