Conservele de pește din sortimentul consumat de femeia suspectă de botulism, retrase de la vânzare în Alba

Conservele de pește din sortimentul consumat de femeia suspectă de botulism, retrase de la vânzare în Alba

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a cerut depozitului care distribuie sortimentul de conservă de peşte de tipul căruia care a consumat femeia suspectă de botulism să le retragă de la vânzare.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba a notificat depozitul logistic care aprovizionează magazinele din judeţ cu sortimentul de conservă de peşte de tipul căruia care a consumat femeia suspectă de botulism să retragă de la comercializare produsele din lotul respectiv aflate spre vânzare.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Dragoş Suciu, a declarat că notificarea a fost făcută de către DSVSA "pe baza principiului precauţiei".

În funcţie de rezultatele analizelor de laborator, după emiterea buletinelor de analize, vor fi luate măsuri conform procedurilor în vigoare.

Inspectorii sanitar-veterinari din Alba desfăşoară o anchetă în cazul unei suspiciuni de botulism, posibil în urma consumului de peşte la conservă.

În urma primirii unei notificări din partea DSP Alba, inspectorii sanitar-veterinari s-au deplasat imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde a fost internată pacienta, pentru a prelua date relevante cu privire la produsul alimentar suspicionat. Ulterior, au început controale la magazine care comercializează acest produs, prilej cu care s-a urmărit şi prelevarea de probe din produsul suspicionat. DSVSA Alba întreprinde toate măsurile necesare în caz de suspiciune, prevăzute de legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, se precizează într-un comunicat al DSVSA Alba.

Femeia de 45 de ani din judeţul Alba, suspectă de botulism, după ce a consumat o salată cu peşte din conservă, a fost transferată, miercuri, cu un elicopter la un spital din Oradea, unde i s-a şi administrat ser antibotulinic. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Alexandra Mateş, a declarat, pentru AGERPRES, că pacienta a fost transferată deoarece spitalul din Alba Iulia nu deţine în prezent ser antibotulinic, cazul femeii fiind primul de botulism din istoria recentă a judeţului.

Comenteaza