Foto Continuă campania de stomatologie mobilă din județul Cluj. Unde a ajuns Smilemobilul

Continuă campania de stomatologie mobilă din județul Cluj. Unde a ajuns Smilemobilul

În cadrul acestei campanii, medici rezidenți voluntari din cadrul UMF Cluj oferă consultații și tratamente stomatologice gratuite copiilor din zonele rurale ale județului.

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, împreună cu Regina Maria Dental Clinics și Smilemobilul, în baza unui parteneriat public-privat, au demarat în această primăvară, prima campanie de stomatologie mobilă din județul Cluj.

Prima oprire a Smilemobilului a fost în luna mai în localitatea Iara, unde peste 50 de copii din clasele primare au beneficiat de consultații, extracții, igienizări profesionale, obturații și sigilări. Caravana cu medici rezidenți voluntari a oprit apoi în comuna Râșca, unde 20 de copii au beneficat de consultații și tratamente gratuite și, săptămâna trecută,  a ajuns în comuna Beliș, unde 26 de pacienți au fost tratați și au beneficiat de o experiență pozitivă în cabinetul stomatologic mobil. 

Smilemobilul își propune să ajungă în zone rurale fără acoperire stomatologică. Până în prezent, aproape 250 de pacienți au primit consultații și tratamente gratuite în cadrul acestui program.

Comenteaza