Continuăm să facem România Bine

Continuăm să facem România Bine
La începutul secolului XX, şcoala românească de medicină făcea descoperiri care ajutau la vindecarerea întregii lumi.

 Astăzi, România arată astfel

- locul 4 în Europa la numărul de bolnavi diagnosticaţi cu o afecţiune cardio-vasculară. Inima României nu face bine. Majoritatea află prea târziu ce anume şi de ce îi doare.

- 15% dintre cupluri se confruntă cu infertilitatea iar rata fertilităţii este sub media europeană.

- 4% dintre adulţi sunt supraponderali.

- zone sensibile ale României sunt si: afecţiunile, anevrismele şi malformaţiile cerebrale, afecţiunile coloanei, oncologia mamară, oncologia sistemului digestiv, depresia şi ortopedia.

Una dintre cele mai sensibile zone ale României este obezitatea, (46,4 % din romani sunt supraponderali, 9,3% sufera de obezitate) o afecţiune caracterizată prin o acumulare anormală sau excesivă a ţesutului adipos, declarată în anul 2000 de către OMS boală incurabilă, fiind una dintre principalele cauze de deces şi constituind principalul factor ce duce la apariţia diabetului de tip II, hipertensiunii arteriale, cardiopatiei eschimice şi sindromului de apnee în somn.

Trebuie menţionat că obezitatea poate favoriza apariţia mai multor tipuri de cancer, între care cel mamar, de endometru, pancreatic şi colecist.

Nu în ultimul rând, speranţa de viaţă a unei persoane care suferă de obezitate morbidă este cu 20 de ani mai mică decât cea a populaţiei generale.

Cauzele determinante ale obezităţii:

- obiceiuri alimentare nesănătoase

- supraalimentaţia

- sedentarismul

- istoric familial de obezitate

- afecţiuni endocrine sau neurologice

- medicaţie de tip steroizi, medicaţie antipsihotică

- stress

- probleme familiale sau la locul de muncă

- stima de sine scazută

- depresia sau alte probleme emoţională

Cum poate fi prevenită obezitatea:

- controlul greutății corporale prin alimentație rațională

- limitarea aportului de grăsimi

- reducerea proporției de zahăr rafinat

- creșterea cantității de produse din cereale integrale

- consumul zilnic de lactate degresate

- ingestie moderată de proteine

- excluderea alcoolului

- un regim de viată activ prin exerciții fizice regulate pentru consumul excesului caloric zilnic, tonifiere musculară şi îmbunătățirea performanțelor cardiace, respiratorii și a circulatiei periferice

Statisticile nu ţin cu noi. Oamenii da!

Cum ne implicam noi, cei de la MedLife

Avem 500.000 de abonaţi MedLife şi fiecare dintre voi aveţi persoane dragi cărora le este frică să meargă la un control de rutină. Dar frica nu ne face bine. Prevenţia da. Nu doar medicii salvează vieţi. Şi voi o puteţi face dăruind grijă prin ShareLife - primul program prin care abonații MedLife pot oferi o consultație cu 50% reducere cuiva drag. Împreună putem răsturna orice statistică, oricât de îngrijorătoare.

Dacă greutatea corporală a devenit principala sursă a problemelor tale de sănătate, iar tu nu reuşeşti nicicum să slăbeşti, poate că este timpul să iei în considerare o metodă chirurgicală.

Tehnicile laparoscopice (gastric sleeve, gastric bypass şi gastrig banding) sunt cele mai puţin agresive modalităţi de  abordare în obezitate, asigurând confort superior şi ecuperare postoperatorie rapidă. Pentru IMC mai mic de 40,procedurile de gastric sleeve și gastric banding se pot efectua prin tehnica moderna LESS/SILS -chirurgie fără cicatrici - exclusiv prin orificiul ombilical.

Dacă nicio metodă de slăbire nu a dat rezultatele pe care ți le-ai dorit, atunci chirurgia obezității la MedLife poate fi soluția pentru tine! Pe lângă slăbirea rapidă a pacientului se înregistrează o rată a vindecării comorbidităților (diabet, apnee în somn, hipertensiune) în peste 80% din cazuri.

MedLife este compania care îşi dedică toate resursele pentru a asigura fiecărui client servicii medicale profesionisre la cele mai înalte standarde, bazate pe un suport tehnologic de ultimă generaţie, în condiţii impecabile de siguranţă şi confort. Accesul la serviciile MedLife este facilitat de sistemul integral pe care îl aplicăm: ambulatoriu, spital, laborator de analize, farmacie, imagistică, abonamente corporate.

România nu are cea mai bună stare de sănătate.

Hai să schimbăm asta cu ShareLife - primul program prin care abonații MedLife pot oferi o consultație cu 50% reducere cuiva drag.

 

 

Comenteaza