Copiii nu trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID pentru a intra în SUA

Copiii nu trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID pentru a intra în SUA

Statele Unite își vor redeschide frontierele pentru persoanele vaccinate anti-COVID, la 8 noiembrie 2021.

Un înalt responsabil de la Casa Albă a afirmat, în cursul unei unei conferinţe telefonice precizând modalităţile de redeschidere a frontierelor pentru călătoriile aeriene, că scutirea a luat în considerare atât diferenţele de reglementare între ţări privind imunizarea copiilor, cât şi disponibilitatea vaccinurilor.

Statele Unite vor redeschide la 8 noiembrie pentru persoanele vaccinate frontierele lor, pe care le-au închis din martie 2020 pentru milioane de călători din întreaga lume, excluzând motivele imperioase de călătorie.

Autorităţile sanitare vor permite însă unele excepţii "foarte limitate" de la această obligaţie de vaccinare, conform AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit unui document distribuit de administraţia americană, pe lângă copii, vor fi scutiţi şi anumiţi participanţi la teste clinice ale vaccinurilor împotriva COVID-19, persoanele cu contraindicaţii medicale la vaccinare, cele nevoite să călătorească din motive urgente sau umanitare (documentaţie justificativă), precum şi persoanele venite, din alte motive decât turismul, din ţări în care vaccinul este greu de obţinut.

Copiii cu vârsta peste doi ani şi nevaccinaţi vor trebuie să se testeze cu cel mult 72 de ore înainte de plecare dacă vor călători împreună cu adulţi vaccinaţi. Termenul se reduce la 24 de ore dacă zboară singuri sau cu adulţi nevaccinaţi.

La modul general, orice străin va trebui să se testeze (test antigen sau PCR) cu 72 de ore înainte de zbor dacă este vaccinat sau în ziua dinaintea plecării dacă nu este vaccinat.

Aceleaşi cerinţe de testare se vor aplica cetăţenilor americani şi rezidenţilor permanenţi care se întorc în Statele Unite.

Potrivit Casei Albe, companiile aeriene vor trebui să verifice dovada vaccinării înainte de îmbarcare.

Statele Unite au făcut cunoscut deja că vor accepta toate vaccinurile recunoscute în procedura de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm şi Sinovac).

SUA vor permite, de asemenea, combinaţii de vaccinuri diferite pentru prima doză şi rapeluri, a indicat Casa Albă.

În cele din urmă, companiile aeriene vor trebui să colecteze informaţii de la călători, permiţând autorităţilor sanitare din SUA să-i contacteze după intrarea în ţară, în caz de infecţie sau contact cu o persoană infectată. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza