Copiii peste 12 ani pot face boosterul anti-COVID de la Pfizer

Copiii peste 12 ani pot face boosterul anti-COVID de la Pfizer

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat doza de rapel (booster) a vaccinului anti-COVID Pfizer/BioNTech pentru copiii de 12 ani şi peste această vârstă.

"Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a recomandat ca o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19 Comirnaty să poată fi administrată, acolo unde este cazul, adolescenţilor începând cu vârsta de 12 ani", a declarat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat de presă, informează AFP.

Demersurile vin după ce mai multe ţări UE au început deja să ofere adolescenţilor doze booster cu vaccinul Pfizer.

Comitetul german pentru vaccinuri a recomandat în ianuarie tuturor copiilor cu vârsta între 12 şi 17 să primească o doză booster, după schema iniţială cu două doze. Alte naţiuni din regiune au urmat exemplul, scrie Agerpres.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a declarat într-un raport din această lună că zece ţări din Spaţiul Economic European, care cuprinde cele 27 de state membre ale UE plus Liechtenstein, Islanda şi Norvegia, recomandaseră deja o doză booster pentru persoanele sub 18 ani.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza