Coronavirus: "Testele rapide, fabricate în China, nu sunt sigure"

Coronavirus: "Testele rapide, fabricate în China, nu sunt sigure"

Avertismentul microbiologilor spanioli, referitor la testele rapide pentru COVID-19 fabricate în China de către compania Bioeasy, este că acestea nu sunt sigure. Kiturile de testare rapidă au o precizie de doar 30%.

Spania are cel mai mare număr de victime, după Italia. 4.365 de oameni au murit după ce s-au infectat cu noul tip de coronavirus.

Testele rapide pentru coronavirus, fabricate de compania chineză Bioeasy, nu sunt sigure, avertizează microbiologii spanioli. Madridul a comandat 340.000 de astfel de kituri, în speranţa că poate testa mai rapid populaţia pentru a afla proporţiile răspândirii pandemiei.

În momentul în care testele au fost analizate, specialiştii spanioli au aflat că acestea au o precizie de doar 30%, iar medicii nu se pot baza pe ele.

Spania a devenit a doua cea mai afectată ţară, după Italia, de pandemia de coronavirus îşi punea mari speranţe în această metodă de testare pentru a opri răspândirea pandemiei. În Spania virusul a ucis până acum 4.365 de oameni, iar numărul îmbolnăvirilor se apropie de 60.000, conform worldometers.info.

Sursa FOTO: Twitter/SaludISCIII

Comenteaza