Coronavirusul a fost înfrânt în Shanghai! Metropola plănuieşte să revină la viaţa normală începând cu 1 iunie

Coronavirusul a fost înfrânt în Shanghai! Metropola plănuieşte să revină la viaţa normală începând cu 1 iunie

Oficialii din Shanghai au declarat epidemia de COVID din oraş ca fiind sub control, dar au afirmat totodată că obiectivul lor până pe 21 mai va fi acela de a preveni o revenire a infectărilor.

Shanghai plănuieşte să permită redeschiderea majorităţii activităţilor comerciale şi revenirea la o viaţă normală începând cu 1 iunie, a anunţat luni un oficial municipal, care a declarat că 15 dintre cele 16 districte ale metropolei au eliminat cazurile din afara zonelor de carantină, informează Reuters.

Viceprimarul Zong Ming a comunicat, cu prilejul unei conferinţe zilnice de presă, cel mai clar calendar până la această dată pentru revenirea la o viaţă normală a celor 25 de milioane de locuitori ai oraşului, afectaţi de peste şase săptămâni de lockdown-uri, precum şi de comunicările inconsistente referitoare la momentul când îşi vor putea relua activităţile zilnice.

Oficialii din Shanghai au declarat epidemia din oraş ca fiind sub control, dar au afirmat totodată că obiectivul lor până pe 21 mai va fi acela de a preveni o revenire a infectărilor, ceea ce înseamnă că multe restricţii vor rămâne în vigoare, scrie Agerpres.

Eliminarea cazurilor în afara zonelor de carantină este o condiţie esenţială pentru reluarea vieţii normale în cadrul strategiei stricte ''zero-COVID'' aplicată de China.

Municipalitatea intenţionează că sporească numărul curselor aeriene interne şi al serviciilor feroviare, iar de luni va începe redeschiderea supermarketurilor, magazinelor alimentare şi a farmaciilor.

Lockdown-ul instituit în Shanghai, alături de măsuri anti-COVID-19 în numeroase alte oraşe chineze, au afectat cea de-a doua mare putere economică la nivel mondial şi au perturbat lanţurile de aprovizionare globale.

Comenteaza