Coronavirusul se răspândește în UE. 12 localități din Italia, puse sub carantină

Coronavirusul se răspândește în UE. 12 localități din Italia, puse sub carantină

Autorităţile din Italia au introdus măsuri extraordinare pentru a încerca să controleze răspândirea coronavirusului în Europa. 12 localități sunt puse sub carantină, 50.000 de oameni fiind sfătuiți să rămână acasă.

Nu toate cazurile de coronavirus înregistrate în Italia par să aibă o istorie clară epidemiologică, respectiv o legătură cu călătoriile în China sau cu persoanele deja bolnave, conform Mediafax.

„Ceea ce îngrijorează în situaţia italiană este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă o istorie epidemiologică clară, adică o legătură cu călătoriile în China sau cu contactele cu alte cazuri confirmate", spune directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, potrivit La Repubblica.

„Deşi cazurile din alte ţări rămân relativ mici, începem să fim îngrijoraţi de numărul de infecţii care nu au o legătură clară cu călătoriile din China sau cu persoanele care sunt deja bolnave. Cât timp autorităţile iau măsurile adecvate, este încă posibil controlul”, a spus Hans Kluge.

Premierul Giuseppe Conte a anunţat, sâmbătă, planul de urgenţă, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 79 în Italia, scrie BBC. Doi cetăţeni italieni au murit după au fost infectaţi cu COVID-19. 12 localităţi din regiunile nordice Lombardia şi Veneto au fost puse sub carantină în urma planului de urgenţă. 50.000 de oameni din oraşele din nord au fost sfătuiţi de către autorităţi să rămână acasă.

Potrivit Corriere della Sera, Conte a anunţat că poliţiştii şi forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină. Încălcarea măsurilor de precauţie va fi pedepsită, a adăugat Conte. Au fost suspendate manifestările publice şi activităţile şcolare.

„Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca iniţiativele luate să fie puse în aplicare pe deplin”, a spus Conte.

Ministerul Sportului a suspendat toate activităţile sportive programate duminică în Veneto şi Lombardia. Meciurile Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria şi Verona-Cagliari sunt anulate.

Samsung Electronics a anunţat că un caz de coronavirus a fost confirmat la fabrica sa de telefoane mobile din sud-estul oraşului Gumi (Coreea de Sud), fapt pentru care întregul complex a fost închis până luni. Un bărbat de 70 de ani din provicia chineză Hubei a fost infectat cu noul coronavirus, însă a prezentat simptome de abia 27 de zile mai târziu, au anunţat oficiali ai guvernului local, potrivit Reuters.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului ajuns la 2.458 la nivel global. Autorităţile Hubei au confirmat sâmbătă alte 630 de cazuri de virus în Hubei, inclusiv 32 de cazuri într-o închisoare. Numărul total de cazuri în epicentrul focarului a ajuns la finalul zilei la 64.084.

Sunt 40.127 de pacienţi internaţi în Hubei, 1.845 în stare critică. Alte 15.299 de persoane infectate cu coronavirus au fost externate de la izbucnirea epidemiei. Numărul de decese la nivel global a ajuns la 2.458. Dintre acestea, 17 decese au fost înregistrate în afara Chinei continentale.

Iranul a raportat cinci decese cauzate de coronavirus. În Japonia au fost înregistrate trei decese, iar Hong Kong, Italia şi Coreea de Sud câte două persoane au murit. În Taiwan, Filipine şi Franţa şi-au pierdut viaţa câte o persoană. Numărul global de cazuri de coronavirus confirmate a ajuns la 78.572.

Comenteaza