COVID: Rata de infectare continuă să crească la Cluj/ Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

COVID: Rata de infectare continuă să crească la Cluj/ Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Rata de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească în județul Cluj. Aproape jumătate dintre cazurile de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 20 - 26 martie au fost înregistrate 8.082 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 46,7% dintre cazuri au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Iaşi, Sibiu şi Braşov.

Rata de incidență continuă să crească în județul Cluj. Potrivit DSP Cluj, astăzi a urcat la 1,83 cazuri la mia de locuitori, iar numărul cazurilor active de boală la 1.387, asta în condițiile în care la începutul lunii, rata de incidență era 1,09 la mie, cu puțin peste 800 de cazuri de boală în tot județul.

Coeficientul a crescut și la Cluj-Napoca și a ajuns la 2,78 la mie, iar numărul bolnavilor a ajuns la 936, în intervalul 12 - 25 martie.

În 1 martie incidența cazurilor în județ era de 1,09 la mie, cu 829 cazuri active de boală, iar în Cluj-Napoca rata de infectare era 1,29 la mia de locuitori, cu 829 de bolnavi confirmați. 

Județul are opt UAT-uri cu incidențe ale ratei de infectare la 14 zile peste pragul de 2 la mie și o comună la 3 la mie (Chinteni). 

Comenteaza