COVID: România, pe lista SUA a țărilor cu risc înalt de călătorie

COVID: România, pe lista SUA a țărilor cu risc înalt de călătorie

Pe lista țărilor cu risc epidemiologic sporit din cauza COVID-19 a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA se află mai multe țări din Europa, printre care și România.

Nivelul 3 a devenit treapta de top în ceea ce privește nivelul de risc în aprilie, după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA și-a revizuit sistemul de rating pentru evaluarea riscului Covid-19 pentru călători. Pe această listă sunt incluse țările care au raportat mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile. Nivelul 2 și Nivelul 1 sunt considerate riscuri „moderate”, respectiv „scăzute”.

Luni, pe lista cu Nivelul 3, cu risc „înalt” CDC a adăugat România, Moldova și arhipelagul francez de lângă coasta Newfoundland, Canada - St. Pierre și Miquelon.

Mai multe state europene sunt la nivelul 3 din 1 august, printre care Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania și Regatul Unit, scrie CNN.

Tot în categoria cu risc „înalt”, sunt și țări ca Brazilia, Canada, Costa Rica, Malaezia, Mexic, Coreea de Sud, Thailanda, Turcia.

SUA recomandă călătorilor să se vaccineze înainte de a pleca într-o țară de nivel 3.

Nivelul 4, anterior categoria cu cel mai mare risc, este acum rezervat doar pentru circumstanțe speciale, cum ar fi un număr extrem de mare de cazuri, apariția unei noi variante de îngrijorare sau colapsul infrastructurii de îngrijire a sănătății. În noul sistem, nicio destinație nu a fost plasată la Nivelul 4 până acum.

Comenteaza