Cum stăm cu gripa la Cluj. Starea de alertă epidemiologică a fost sistată

Cum stăm cu gripa la Cluj. Starea de alertă epidemiologică a fost sistată
| Foto: mediafax

În ultima săptămână, în România au fost raportate aproape 90.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii, Clujul fiind unul dintre județele cu cele mai multe îmbolnăviri.

Un număr de 88.981 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate în perioada 27 martie - 2 aprilie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În perioada menționată au fost raportate 1.723 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 1.984 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în Bucureşti (486) şi în judeţele Prahova (189), Cluj (167) şi Timiş (114), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 100. Conform datelor ISNP, în județul Cluj, până pe 2 aprilie au fost confirmate cu laboratorul 124 de cazuri de gripă și s-au înregistrat 5 decese.

În acelaşi interval, au fost înregistrate 90 cazuri de gripă confirmate de laborator (6 cu virus AH1, 1 cu AH3, 28 cu virus gripal A nesubtipat şi 55 cu virus gripal B).

Totodată, INSP precizează că în perioada 27 martie - 2 aprilie s-au înregistrat cu 14,3% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna precedentă.

Secretarul de stat Adriana Pistol a spus joi, într-o videoconferinţă cu şefii direcţiilor de sănătate publică din ţară, că a fost "sistată" starea de alertă epidemiologică pentru gripă.

"Cred că ştiţi cu toţii că a fost sistată starea de alertă epidemiologică pentru gripă. Sper că toţi managerii au fost înştiinţaţi despre acest lucru", a declarat secretarul de stat.

Comenteaza