Cum vor călători cei care au avut COVID, dar nu au mers la medic şi nu figurează în nicio evidenţă

Cum vor călători cei care au avut COVID, dar nu au mers la medic şi nu figurează în nicio evidenţă
| Foto: G4Media

Sunt mulţi români care au avut COVID, dar au dus boala pe picioare, fără să fi mers la doctor și acum nu figurează în nicio evidență. Cum ar putea aceste persoane să demonstreze că au imunitate dacă vor să călătorească sau să participe la concerte?

Numărul celor care au avut COVID "neoficial" ar putea fi de până la 5 ori mai mare decât o arată evidențele oficiale. Cum ar putea aceste persoane să demonstreze că au imunitate ca să se poată bucura, de pildă, de certificatul verde, pentru a putea călători sau pentru a avea acces la anumite evenimente cum ar fi concertele sau spectacolele?

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a explicat joi seara la Digi24 care ar fi cea mai bună soluție în cazul lor. Andrei Baciu a arătat de ce testul de determinare a anticorpilor nu este acceptat la nivel oficial pentru a putea fi introdus în certificatul verde ca dovadă a trecerii prin boală.

Astfel, aceste persoane trebuie să-și facă un test pentru a putea călători sau pentru a avea acces la anumite evenimente, chiar dacă ele sunt imunizate. „Sau există o soluție și mai bună: să se vaccineze”, a adăugat secretarul de stat, explicând că un test este valabil maximum 72 de ore și, în plus, costă, pe când vaccinul este gratuit.

Comenteaza