Deces al unui pacient COVID-19 de 50 de ani, fără comorbidități, la Cluj: „Pleura de pe plămâni a explodat”

Deces al unui pacient COVID-19 de 50 de ani, fără comorbidități, la Cluj: „Pleura de pe plămâni a explodat”

Până în 18 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Unii o dau înainte cu petrecerile, în timp ce medicii, din ce în ce mai epuizaţi, sunt puşi în fața unor situaţii limită.

Numărul deceselor COVID-19 a ajuns în România la 5.872. În secţiile de terapie intensivă (ATI), chiar sub ochii medicilor, se sting şi pacienţi care înainte de Covid nu aveau şi alte boli. S-a întâmplat la Cluj, în cazul unui bărbat în putere, conform stirileprotv-ro.

Este cazul unui pacient de aproximativ 50 de ani, fără alte boli, care s-a stins la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (SCP) Leon Daniello din Cluj-Napoca. Locuieşte în judeţul Sibiu şi se pare că s-ar fi infectat la un eveniment în familie. În urmă cu o lună, a ajuns Cluj, direct la secţia de terapie intensivă.

„Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie - plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie - pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”, a spus Milena Man, medic pneumolog la Spitalul Leon Daniello.

Bărbatul a făcut trei complicaţii grave la plămâni despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alţi pacienţi. Detaliile sunt tulburătoare. „A dus la degradare progresivă şi la deces. Pleura de pe plămâni a explodat şi a intrat aer în cavitatea toracică”, afirmă Marius Bărbat, medic ATI la SCP. 

Comenteaza